ishockey

Vinterns mest spännande betting – SHL

Det har verkligen inte gått som media i början av SHL-säsongen 2015/2016 förutspådde. Säsongen har kantats av tränarbyten, spelarbyten och avstängningar. Disciplinnämndens domslut har varit hårda och man pratar om att ändra spelreglerna för att få fram ett schysstare spel. Men trots medias skriverier och all drama har säsongen gått framåt och Skellefteå leder i skrivande stund tabellen med 61 poäng (odds för att vinna SHL: 3,75) följt av Frölunda på 59 poäng (odds för att vinna SHL: 7,50).

 

Om du är intresserad av att betta på vinterns mest spännande sport är ett hett tips att ta del av alla nyheter från shl live. Ju mer påläst du är om hur det står i tabellen och hur det står till i alla lagen, desto större chans har du att vinna.

 

Byten av tränare och spelare

Det har skett flera byten under hösten och början av vintern. Bland annat har Modo, som för närvarande ligger näst sist i tabellen med 22 poäng (odds för att vinna SHL 41.00), bytt ut hela sin tränarstab och sparkat ut tre spelare. Den senaste i raden att få sparken är Kyle Wilson. Föreningen meddelar att det inte är något personligt utan det är en del av omstruktureringen som pågår.

 

Ett lag som verkar behöver gudahjälp är Karlskrona, som har bytt ut sin målvakt Patrick Galbraith mot veteranen Johan Holmqvist. Karlskrona ligger sist i tabellen och har endast lyckats samla på sig 11 poäng. Men en målvakt som får stanna kvar i sitt lag är Lars Johansson i Frölunda. Laget har förlängt kontraktet med sin succémålvakt med ytterligare två år. Johansson har den här säsongen en räddningsstatisk på 91,9% (bland alla målvakter i SHL) och har än så länge inte förlorat en enda spelad match.

ishockey

 

Ytterligare avstängningar

Disciplinnämnden har avgett ytterligare en dom mot en huvudtackling den här säsongen. Näst på listan är Rögles back Almen Bibic som har blivit avstängd i 7 matcher, varav två kan förvandlas till böter, på grund av en huvudtackling mot Luleås Victor Ekarv. Rögles tränare har uttalat sig om att han tycker straffet är aningens hårt då Bibic själv blev huvudtacklad i en match mot Karlskrona tidigare i höst. Men domen är lagd och det är bara att ta straffet och gå vidare. Rögle ligger tredje sist i tabellen med 27 poäng.

 

Spelarna Ilari Melart (Luleå) och Oliver Lauridsen (Frölunda) har också straffats av disciplinnämnden för sitt slagsmål som tog plats när de båda lagen mötte varandra i början av december. Slagsmålet var i sann NHL-anda och Iliar slogs blodig av Lauridsen som tyvärr hyllades av publiken då matchen tog plats på hemmaplan. Båda spelarna har stängs av i två matcher.

 

Det är definitivt en dramatisk säsong och det senaste slagsmålet var det fjärde på kort tid. Det diskuteras nu vilt hur man ska kunna behålla spelet men förhindra slagsmålen. Även om det verkar som att publiken vill ha sina slagsmål är det inte vad ishockeyn handlar om och hör definitivt inte hemma i SHL.