Gratis spel – blackjack

Reglerna i blackjack är chockerande enkla. Du får två kort till att börja med, sen kan du ta fler kort, ett i taget. Målet är att komma så nära 21 som möjligt. När du är nöjd, är det dealerns tur att göra samma sak. Vinnaren är den av er två vars hand är närmast 21. Så enkelt är det att spela gratis blackjack!
Upp till 21 men inte längre

Om du går över 21, blir du tjock. Din hand är död och du förlorar insatsen. Detsamma gäller för dealern: om dealern går över 21 är hans eller hennes hand död.
Problemet är bara att det är du som börjar! Så om du blir tjock vinner dealern. Även om du spelar blackjack är det sjukt frustrerande! I gratis blackjack på nätet är korten värda det som står tryckt på dem, utom kung, dam och knekt som är värda tio. Sen har vi essen; de är värda antingen 11 eller 1 – det är upp till dig. Du får välja det som är bäst för dig, och du kan ändra dig allteftersom korten delas ut.
Att få blackjack

Den bästa handen i blackjack är en hand som blir exakt 21 med enbart de två första korten. Den kallas just blackjack och betalar 3 mot 2 på din insats. I övrigt, när du vinner, vinner du precis så mycket som du har satsat. Om du spelar gratis blackjack betalas vinsterna ut som låtsaspengar, förstås. Att hitta den optimala blackjackstrategin är inte lika enkelt. Du måste jämföra dina kort med dealerns och lista ut om du ska ta ett kort till (hit), eller sitta nöjd (stand)
Du spelar mot dealern

Om dealern startar med 5-5 har han en god chans att komma mycket nära 21 (eftersom de flesta korten är värda 10). Då kanske det inte räcker om du har 16 eller 17, du kanske tjänar på att ta ett kort till även om du riskerar att bli tjock. Å andra sidan, om dealern startar med 4-3 finns det en god chans att han spricker i ansträngningen att nå 21. I det läget är det antagligen bättre för dig att inte riskera nånting. Även om din hand bara är värd 15 är det bättre att stanna och hoppas att dealern blir tjock.
Prova vårt gratis blackjackspel här på sidan och upplev spänningen i blackjack!